AZURE VE BORUSAN LOJİSTİK DOLANDIRICILIK SUÇLAMALARI İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR « İBB | İSTANBUL BASIN BÜROSU

Son Güncelleme :

26 Kasım 2020 - 14:41

134 views

AZURE DIŞ TİCARET A.Ş. haklarında bazı medya kuruluşlarında çıkan Borusan Lojistik ve Dağıtım Şirketi’ni dolandırdığı yönünde asılsız haberlere ilişkin bir açıklama yaparak aşağıdaki bilgileri paylaşmıştır;

AZURE Lojistik

AZURE DIŞ TİCARET A.Ş. olarak uzun yıllardır lojistik, dış ticaret, akaryakıt ve enerji piyasasında yurtiçinde ve yurtdışında ticari faaliyet yürütmekteyiz. Şirketimiz, gerek cirosu ve ihracatının yanı sıra, ödediği vergiler ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin önemli milli değerlerindendir. Bu nedenle, gerçek dışı haberlerle şirketimizin itibarının sarsılması, sadece şirketimiz açısından değil, yurtiçi ve yurtdışı ticari ilişkilerimizin yıpranmasına neden olacağı için aynı zamanda gerçek bir milli değer kaybı niteliğindedir.

Basında yer alan haberlerde iddia edilen olay, 2017–2018 yılları içerisinde karşılıklı birçok ticari ilişki içerisinde olduğumuz Borusan firması ile yaşanan ticari alacak- verecek konularındaki uyuşmazlığa dayanmaktadır.

Borusan Holding’ ten yapılan açıklamada da görüleceği üzere kendi kurumsal yapılarının içerisinde yaşanan ve birtakım çalışanlarının yaptıkları hatalar sonucu meydana gelen bu olay sadece Borusan Lojistik’in maddi kaybına sebep olmamış, aynı zamanda şirketimiz Azure Dış Ticaret’in büyük maddi ve manevi sebebiyet vermiştir. Yargıya intikal etmiş olan bu uyuşmazlık konusunda, Azure Dış Ticaret olarak yaşadığımız mağduriyeti yine hukuk yolu ile aramakta olduğumuzu bildirmek isteriz.

Ancak yargılama süreci devam ederken, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığını gölgeleyecek her türlü yorumdan kaçınan Azure Dış Ticaret, Borusan lehine yapılan asılsız haberler karşısında bu açıklamayı yapmak mecburiyetinde kalmıştır.

Azure Dış Ticaret olarak mesnetsiz ve kurumumuzu yıpratan bu açıklamanın doğru olmadığını, bizler Türkiye ve yurtdışındaki şirketlerimiz ve iş ortaklarımız ile 47 yıldır devam eden çalışmalarımıza devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek isteriz.

Bu tür mesnetsiz ve yargı süreci tamamlanmayan süreçlere dair haberlere itibar edilmemesini saygılarımızla kamuoyuna duyururuz.

Azure Dış Tic. A.Ş.

AZURE Lojistik den gelen bu kamuyu açıklaması ile eş zamanlı olarak BORUSAN Lojistik de bir basın açıklaması gelmiş ve aşağıdaki bilgiler paylaşılmıştır;

Borusan Lojistik

Basında yer alan haberlerde bahsi geçen olay, 2018 yılında yaşanmış ve o yılın sonunda Borusan Holding İç Denetim Birimi konuyla ilgili gerekli incelemeleri yapmıştır. Devamında İç Denetim Biriminin raporu Holding Etik Kurulu’nca değerlendirilmiştir.

Kurul konunun yargıya intikal ettirilmesi ve iş süreçlerinde yaptıkları hatalarla bu sonucun doğmasına neden olan 3 çalışanın iş akitlerinin feshedilmesine karar verilmiştir. Bu kararın ardından, konu yargıya intikal ettirilmiş ve 3 çalışanın iş akitlerine kesin olarak son verilmiştir.

Tüm bu gelişmeler sırasında şirketimizde kurumsal yönetişim ilkeleri Borusan’ın kurumsal kimliğine uygun bir şekilde işlemiştir. Bundan sonra da kurumsal kültürümüz ve mekanizmalarımız devrede olacaktır.

2019 Yılı Şubat ayında yargıya intikal ettirilmiş bu konuda, yargı süreci devam ettiği sürece yorum yapılmasının doğru olmayacağı, sürecin tamamlanmasının beklenmesi gerektiği görüşündeyiz.

Açıklamalarında bulunan tarafların yapığı bu açıklamalar ile Bazın basın kuruluşlarının haberlerinde çıka ve asılsız oldukları gözlenen haberlere itibar edilmemesi ve yargı süreçlerinin gözlemlenmesi gerektiği aşikardır.

EN ÇOK KAZANANLAR

• KAPLM48.40 10.00%
  • LUKSK40.04 10.00%
  • MAALT231.10 10.00%
  • SNKRN33.00 10.00%
  • ALKA19.60 9.99%

EN ÇOK KAYBEDENLER

• POLTK490.50 -10.00%
  • OZRDN11.59 -9.95%
  • EMNIS37.56 -9.80%
  • KERVN1.24 -9.49%
  • YESIL190.40 -9.33%

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

• KOZAL121.40 6.12%
  • ODAS4.04 6.04%
  • KRDMD6.99 1.01%
  • PETKM5.26 2.73%
  • GARAN9.54 -2.25%

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

DÖVİZ KURU

BIST100 1.540.21 % -0,15